miércoles, 1 de diciembre de 2010

Text 2 Preguntes 5 i 6

5. Maragall afirma que el pensament de la gent es nodreix de la lectura dels diaris i de les representacions teatrals. Quins penses que són en l'actualitat els principals mitjans de formació d'opinió? Raona la teva resposta.
En la actualitat els principals mitjans de formació d’opinió, que influeixen en el pensament de la gent, encara continuen sent vigents tant el teatre com els diaris. A més a més avui en dia hi ha encara més quantitat d’aquests mitjans com la televisió, que és un mitjà audio visual al que gairebé tothom hi té accés avui en dia i es molt present a les nostres vides, ja que sense donar-nos ens passem hores davant. Un altre és l’internet, també un mitjà audio visual, en el que a més qualsevol persona pot accedir avui en dia i publicar-hi el que vulgui, d’aquesta manera hi ha milions de fonts de persones que publiquen, opinen, critiquen o exposen temes que ens poden influir. La ràdio es un altre sistema, auditiu, pel qual també es pot donar l’opinió de qualsevol tema.

6. Quant al teatre, l'escriptor parla de fer la guerra al "género chico" i anar a veure, entre altres, les gatades de "Pitarra" i l'humorisme de Vilanova. Explica les característiques principals d'aquestes tres modalitats teatrals.

El “género chico” és gènere espanyol de drama líric, i un subgènere de la “zarzuela”, la opera espanyola. Està fet pel públic, la gent humild, de l’època que passaven per una situació social complicada
Frederic Soler més conegut com “Pitarra” era un poeta, dramaturg , empresari teatral espanyol i director de teatre. Destacat per les seves obres en les que es caracteritza per la seva sàtira i ironia del propi gènere teatral el qual i els esdeveniments de l’època. Va impulsar les obres en català i es va especialitzar en elles.
“Humorisme de Vilanova” (No l'he trobat) Sols se que ha treballat amb en Frederic Soler, que tenia un estil semblant amb molta ironia i que tractava temes en les seves obres de la vida quotidiana.

Per acabar amb aquesta primera part ideològica del Modernisme, pot ser interessant llegir un article aparegut a la revista "Catalònia" on s'observa un nou esperit superador de l'exclusivisme que era propi de la primera època del moviment. A les tendències extremes, molt sovint viscerals, s'hi oposa una visió conciliadora, més racional, que permetrà l'acceptació de valors propis del passat que fins aquest moment s'havien rebutjat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario