domingo, 19 de diciembre de 2010

Part del treball de Cristina Ruiz

1. Quin és el tema principal del conte?

El tema del conte es basa unicament en la padrina, es una dona vella que queda paraítica per un accident i no pot moure's.La dona finalment mort a causa d'un incendi a ca manyo(la seva residència).La dona pateix molt dolor i porta una vida molt dolenta

2. Explica les característiques més importants dels personatges.

Les característiques de la padrina són: que es una dona vella que està invalida per culpa d'un accident,Es una persona tranquila calmada i molt sensible, moltas vegades plora perque te una visió de la realitat molt profunda.
Els familiars de la padrina son persones amb una edat mitjana, hi ha una nena també pero prefereix jugar que estar amb la padrina, els familiars son molt descuidats ja que la padrina sempre esta sola fins al incendi esta sola.

3. Sobre la vella es van amuntegant un conjunt de circumstàncies negatives que acaben amb la seva mort. Enumera-les:

1. Té un atac i cau al mig de la carretera.
2. És atropellada per un carro.
3. S’incendia la seva residència, on ella viu, i això l’acaba de matar.


4. Comenta les dues darreres ratlles del conte, que vénen a confirmar la caracterització de la gent del camp que hem anat veient durant la lectura.

la gent del poble pensa que millor que la Padrina estigui morta, ja que quan ella està viva no es pot moure i està sofrint. Volen que aquesta es mori perque tal i com es troba en vida no pot fer res. La gent sent llastima i pena per ella. Ningú del poble s'atreveix a dir-li res a la Padrina, ja que tothom la té molt de respecte. Quan la Padrina mor, la gent queda d'una manera satisfeta per la seva mort, ja que aixi la padrina no sofreix.


5.Víctor Català descriu detalladament la situació, els petits fets quotidians, les sensacions i els pensaments de la vella. Amb quina finalitat ho fa?

Amb la finalitat de que tothom es dongui conta dels petits detalls , per poguer enterar-te millor de la història, Víctor Català vol que tothom prengui consciéncia del que l’està passant a lasenyora vella en tot moment i de que quan li passa alguna cosa, que tothom sàpiga per que li passa. Victor Català es considerat com un escriptor molt detallista.

6. Fes una llista de totes aquelles paraules de les quals desconeixes el significat i busca-les al diccionari. D'entre les paraules desconegudes assenyala aquelles que són pròpies del món rural i aquelles que et semblen pròpies de la parla empordanesa.

Aireferida: Paraula empordanesa. Significa que s’havia fet mal.
Afollonida: Paraula empordanesa. Significa, mig morta, que ja no es pot moure.
Fardo: Paraula rural. Significa, en el text que la va carregar com si fos un sac.
Avessada: Paraula rural. Significa estar avorrida,
Esqueixos: Paraula rural. Significa de quins tipus.
Batuda:Operació de batre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario