domingo, 19 de diciembre de 2010

Jaume Torondel

3 Escriu un text que plantegi com la societat tracta la gent gran. Compara la situació actual amb la que presenta Víctor Català al seu relat.
Avui dia les persones ancianes són molt respectades, sabem que gracies a la seva experiència, el seu treball i la dedicació a la família, la nostra societat es millor. A una edat no massa vella van al metge, així poden controlar les seves enfermetats, hi ha instal.lacions on poden practicar esport adaptat a les seves condicions físiques i a la salut. També tenen centres de oci on passen l’estona.
Els ancians son el nostre futur, ja que ells són qui ens ho ensenyen tot i les seves experiències són molt importants per a nosaltres.
Es molt lamentable tractar a una persona com si fos una pedra, donant-li de menjar lo mínim, deixant-lo al sol per a que es deshidrati, abandonar-lo tot el dia, no preocupar-se per ells quan estan realment malalts d’enfermetats que són recuperables fins un 80%. Els aïllen, i tampoc els respecten, aixó actualment està anomenat maltracte.

No hay comentarios:

Publicar un comentario